NOTÍCIES del 2011


El diumenge 18 de desembre es va celebrar la Marató de TV3, dedicada a la regeneració i  trasplantament d’òrgans i teixits. Des de les10 del matí fins les 5 de la tarda hi van haver actuacions musicals (més de 30 grups en 2 escenaris durant tot el dia), espectacles de màgia, castellers, rifa d’entrades de «la Penya«, animacions infantils, degustacions, desfilades, humor i altres sorpreses. També vam continuar donant a conèixer el quetx Ciutat Badalona, el veler clàssic de 26 metres d’eslora  totalment restaurat i en funcionament. Va salpar a les 11 i quan va arribar a port al voltant de la 1 del migdia el vam rebre amb una cantada d’havaneres i es van organitzar visites guiades.
Els diners recollits de les diferents activitats van ser íntegrament per la Marató. 

Actes organitzats per +Singular Marina Badalona amb la participació de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat de Badalona. Es van recollir diners en totes aquestes activitats mitjançant la compra per 10 € d’un total de 10 tiquets que van servir com a moneda per a pagar begudes, la sardinada i moltes de les activitats previstes, entre elles la visita al quetx. Tots els diners acumulats van ser per la Marató.

Aquest va ser el fulletó de propaganda editat en motiu d’aquests actes:


Visita al T/SGunilla

El mes de novembre de 2011 va recalar al port de Barcelona el vaixell escola suec T/S Gunilla, una bricbarca de 50 metres d’eslora i casc d’acer del 1940 restaurada l’any 1990. Embarca 11 tripulants professionals i 44 estudiants. És el vaixell de vela més gran de Suècia i forma part del projecte d’una escola de batxillerat en la que els alumnes s’embarquen per períodes de 1,5 – 2,5 mesos a l’any en viatges relacionats amb el programa escolar que ja fa més de deu anys que funciona. Durant la travessia els estudiants formen part de la tripulació i fan totes les tasques necessàries per la singladura, el manteniment del vaixell i complementen els seus estudis amb assignatures de navegació i medi marí.

La Mar Valls, navegant del Ciutat de Badalona i que formava part de la tripulació del T/S Gunilla, ens va donar l’oportunitat de visitar-lo i d’aquesta manera apropar-nos al projecte.


Sortida amb el quetx amb estudiants per veure la posta de sol

El dijous 22 de març, un grup d’estudiants finlandesos van embarcar en el quetx per poder veure la posta de sol des del mar, davant la costa de Badalona. Durant el dia va ploure, però al capvespre va deixar de fer-ho i ens va sorprendre un cel amb núvols espectacular.


L’AAqCB, present a la 50ª edició del Saló Nàutic de Barcelona

L’AAqCB va  participar dins la secció de Navegació Tradicional al Saló  Nàutic que es va celebrar al recinte firal de Gran Vía del 5 al 13 de novembre de 2011.

La nostra participació es va concretar en la instal·lació d’un espai de representació amb informació i imatges de les activitats del quetx Ciutat Badalona, un taller de cordilleria i nusos i una conferència d’en Marcel Mongay explicant el nostre projecte a l’espai anomenat «Taberna del Mar» (Palau 2, Carrer T, Stand 11).


Signatura de la Inspecció

El dijous 11 d’agost de 2011, una vegada finalitzats tots els treballs d’adequació del quetx, instal·lades totes les modificacions mecàniques, de seguretat i de navegació, vàrem passar la inspecció de la Capitania Marítima. A la fotografia podem veure el lliurament del informe positiu d’inspecció a l’armador, representat pel Sr. Galo, i al Capità del Ciutat Badalona, Marcel Mongay.