NOTÍCIES del 2015


Navega amb La Marató de TV3

El proper diumenge 13 de desembre TV3 organitza La Marató dedicada aquest any a la Diabetes i la Obesitat. L’AAqCB i Marina de Badalona hi participem amb les activitats següents:

Tots els diners recollits s’entregaran a La Marató.

Si teniu interès de participar en alguna de les dues sortides i voleu reservar plaça, us demanem que envieu un correu electrònic amb noms i edats dels qui vulgueu sortir a navegar a:

info@amicsquetxciutatbadalona.cat

El cobrament de la sortida será al momento d’embarcar.

Us animem a participar. Com més siguem més gran será l’aportació que podrem fer a La Marató.

Enllaç a la Fundació La Marató de TV3
Cartell de La Marató TV3 2015

Inici del Cicle de Formació de la 8a Promoció de Tripulants

Diumenge 25 d’octubre s’inicia el Cicle de Formació de la 8a Promoció de Tripulants. Tenim ja apuntats una quinzena de inscrits. Per aquells socis a qui no els hagi arribat la noticia i tinguin interès d’apuntar-se, podeu sol·licitar la butlleta d’inscripció.

En aquesta ocasió hem previst canvis en el format de les sessions de formació. Farem sessions de dia complet i les dates previstes son: 25 i 31 d’octubre, 14 i 28 de novembre i 5 i 12 de desembre.

Us convidem a participar.


Eclipsi total de lluna (matinada del 27 al 28 de setembre)

Pensem que és una notícia interessant per a tothom, especialment per als socis i navegants de l’AAqCB aficionats a l’astronomia. 

Més informació: http://shadowandsubstance.com/


Convocatòria d’Assemblea anual – Dissabte 26 de setembre a les 17:30 h.

Com cada any en aquestes dates convoquem l’assemblea anual que aquest any serà la 5a de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat Badalona. Aquest any la convoquem el dissabte 26 de setembre al Museu de Badalona.

Segons els nostres estatuts són facultats de l’assemblea les següents:

a) Aprovar, si escau, la gestió de l’òrgan de govern, el pressupost i els comptes anuals.

b) Elegir i separar els membres de l’òrgan de govern.

c) Modificar els estatuts.

d) Acordar la forma i l’import de les contribucions al finançament de l’associació o el pagament de les seves despeses, incloent-hi les aportacions al patrimoni de l’associació a les quals fa referència l’article 323-2 de la Llei del Codi Civil de Catalunya.

e) Acordar la transformació, la fusió, l’escissió o la dissolució de l’associació.

f) Acordar l’ingrés i la baixa en federacions o confederacions.

g) Sol·licitar la declaració d’utilitat pública.

h) Aprovar el reglament de règim intern i les seves modificacions.

i) Acordar o ratificar la baixa disciplinària dels associats, si els estatuts estableixen aquesta sanció i no atribueixen aquesta funció a un altre òrgan.

j) Resoldre sobre les qüestions que no estiguin expressament atribuïdes a cap altre òrgan de l’associació.

La relació de facultats que es fan en aquest article té un caràcter merament enunciatiu i no limita les atribucions de l’Assemblea General.

Pere Alemany

President de la Junta Directiva de l’AAqCB

Al final de l’assemblea farem la graduació de la 7a Promoció de Tripulants i lliurarem a tots els socis assistents que encara no el tinguin el «Carnet de Navegant». En aquest acte final ens acompanyarà el «Cantaquetx».

Acta de la 4a Assemblea
Acta de la 4a Assemblea.pdf (307.23KB)
Convocatòria de la 5a Assemblea 2015
Convocatòria Assemblea 2015.pdf (76.86KB)

El quetx CB participarà a la 1a Regata sail training CATALUNYA AL TRAVÉS (del 27 de març al 6 d’abril)

PRESENTACIÓ

La Regata de sail training «Catalunya al través» pretén ser una eina per promoure i fer possible el sail training al nostre país.

Dirigida a tots i totes les joves d’edat màxima de 25 anys amb o sense experiència en navegació, i als vaixells de vela, amb o sense ràting, de qualsevol bandera i d’una eslora mínima que permeti la navegació nocturna amb condicions de seguretat (en compliment de la normativa espanyola aplicable per a la zona de navegació de la regata), aparellats amb qualsevol tipus d’aparell (tradicional o modern), i amb com a mínim el 50 % dels tripulants amb edat no superior als 25 anys (s’exclou d’aquest còmput la dotació professional o tripulació qualificada mínima requerida per al gobern de l’embarcació).

Al Port de Badalona, amb l’arribada prevista pel dimarts dia 31 de març i sortida el dijous 2 d’abril, tindrem un conjunt de barques de vela llatina i els vaixells Santa Eulàlia, Cala Millor i Raptus fent companyia al Ciutat Badalona com amfitrió. El sail training és la modalitat de regata en la qual és obligat que una part important de la tripulació siguin joves, una activitat de navegació que ja vàrem experimentar en la Mediterranean Tall Ships Regatta del 2013.

Programa d’activitats previst en els tres ports durant la regata

La participació del quetx Ciutat Badalona és fruit de la col·laboració de l’AAqCB i el Port de Badalona amb l’Institut Maremar del Masnou i el Col·legi Badalonés.

La regata tindrà lloc íntegrament dins de la zona de navegació 4 (distància màxima 12 milles nàutiques de la costa).

ORGANITZA

Associació Joves per a la Mar. Entitat sense ànim de lucre que té per objectiu popularitzar la vela i especialment donar a conèixer i promoure el sail training entre la gent jove a Catalunya.

DATES DE CELEBRACIÓ

Del divendres 27 de març de 2015 al dilluns 6 d’abril de 2015 (Setmana Santa 2015

PROGRAMA I RECORREGUT DE LA REGATA

Recorregut tram 1: Palamós – Badalona (46 milles nàutiques)

Recorregut tram 2: Badalona – Sant Carles de la Ràpita (76 milles nàutiques)

Clicka per veure tota la informació

Conferència «Història de la recuperació del quetx Ciutat de Badalona»

El dijous 8 de gener a les 19 hores a la Sala d’Activitats del Port de Badalona, vam poder assistir a la conferència «Història de la recuperació del quetx Ciutat Badalona», a càrrec de Marcel Mongay, vicepresident de l’Associació amics del quetx Ciutat Badalona.

Aquesta presentació va ser la segona del I Cicle de Conferències Apropa’t al Mar, Apropa’t al Port que es celebren tots els dijous a les set del vespre des del 18 de desembre al 19 de març amb la intenció d’apropar el món nàutic a tots els ciutadans.

Podeu veure i descarregar-vos el programa de totes les conferències si cliqueu sobre la imatge.