NOTÍCIES del 2012


1ª Navegada del Maresme

El dissabte 22 de setembre es va celebrar la “1ª Navegada  del Maresme”, amb la participació de:   

  • “El “quetx Ciutat Badalona” (Associació  Amics quetx Ciutat Badalona).
  •  “El Sant Ramón” (Associació “Bricbarca” de  Vilassar de Mar).
  • “El Sant Pau” (Associació “A Tot Drap” de  Sant Pol de Mar).
  • “El Mamelló” (Pineda de Mar).
  • i… altres embarcacions de vela llatina  més petites.

El punt de trobada va ser el port de Mataró a les 10 del matí. Després de l’esmorzar es va iniciar conjuntament la navegada, i al midia tothom es va tornar a trobar per fer un bon dinar a un restaurant del port. L’activitat va tenir més participació de la prevista amb un total de 75 persones y 12 barques.

Esperem poder-ho repetir cada any!


L’AAqCB, present al Saló Nàutic 2012 de Barcelona

Del 26 al 30 de setembre de 2012 es va celebrar l’edició anual del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. Aquest any el Saló va traslladar tota la seva activitat al Port Vell. La secció de navegació tradicional estava instal·lada en dues carpes en una de les quals hi va haver diferents tallers. Vam rebre la invitació de participar com  l’any passat en aquesta edició.


X-35 Worlds Badalona 2012

Del 25 al 31 d’agost, el Port de Badalona va gaudir amb la disputa del Campionat del Món de Vela en la categoria X-35, organitzat per el Club de Vela de Badalona conjuntament amb Marina Badalona.

El quetx CB hi va participar no pas competint, doncs la seva categoria evidentment no ho permet, però sí fent sortides amb públic que volien veure i viure des del mar aquesta interessant competició. També, dins del «Village» (paradetes amb diferents sponsors, patrocinadors i empreses del sector nàutic), vam disposar-ne una per patrocinar les nostres activitats.

Durant el campionat es van organitzar amb el quetx un total de deu sortides amb jutges, autoritats i públic  interessats en veure la competició des del mar. Abans del campionat, un grup de voluntaris varen pintar el casc del quetx per aconseguir el màxim lluïment. Agraïm l’esforç d’aquests voluntaris que amb tant poc temps varen respondre a la crida.

El Club de Vela de Badalona i Marina de Badalona com a organitzadors del campionat ens van fer arribar aquesta carta d’agraïment per la nostra col·laboració.  


Navegació en companyia del Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Artur Mas

Com molts ja sabeu, la campana del quetx és un obsequi del recentment desaparegut Artur Mas i Bernet, pare de l’actual President de la Generalitat de Catalunya, amb qui en Marcel Mongay va mantenir una relació d’amistat personal. Com a conseqüència d’aquesta relació el President de la Generalitat, encara en vida del seu pare, va manifestar el seu interès d’acompanyar-nos algun dia en una sortida amb el quetx.

El passat 7 de juliol en compliment d’aquest desig i amb un caràcter estrictament privat vàrem    navegar a motor i a vela, amb un temps, mar i vent excel·lents pel litoral de Badalona. A la sortida ens varen acompanyar el President i alguns familiars rememorant la tradició marinera familiar que, com molts ciutadans del Maresme, també està en les arrels del President.


Participació a la 2ª Trobada d’embarcacions tradicionals i clàssiques de Vilanova i la Geltrú

Els dies 12, 13 i 14 de juliol es va celebrar la 2ª Trobada d’Embarcacions Tradicionals i Clàssiques de Vilanova i la Geltrú. Organitzada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Club Nàutic Vilanova, el Consorci dels Colls i Miralpeix i els Amics de la goleta Aran. La trobada va comptar amb la presència del pailebot Santa Eulàlia a partir de la tarda de dissabte 13 de  juliol. Durant la trobada es va fer l’agermanament entre la goleta Aran, el  quetx Ciutat de Badalona i la barca de mitjana Sant Ramon

Aquesta trobada està concebuda com una festa del mar, que aplega embarcacions de navegació tradicional i clàssiques de petites i grans dimensions. El seu objectiu és, entre d’altres, de reivindicar el valor patrimonial i històric de la navegació tradicional, així com potenciar els valors culturals, ambientals i socials que conté. 

El programa d’actes va ser el següent:
       
    Divendres 12 de juliol.
      Recepció dels participants al Port de Vilanova. 
    Dissabte 13 de juliol.
      10 h. – Discurs de benvinguda als participants. Esmorzar per a les tripulacions.
      11 h. – Agermanament entre la Goleta Aran, el Quetx Ciutat de Badalona i la Barca  de Mitjana  Sant Ramon.
      12 h. – Sortida a mar per navegar entre els Colls i el Foix. Promoció del Slow Sailing- Navegació Tranquil·la.
      20 h. – Sopar de germanor per a les tripulacions. 
    Diumenge 14 de juliol.
      11 h. – Fusa de l’embarcació construïda per ús públic. Acompanyament de les  embarcacions de rem.
      12 h. – Sortida a mar per navegar entre els Colls i el Foix. Promoció del Slow  Sailing- Navegació Tranquil·la.
      17 h. – Comiat de les embarcacions que partiran cap el port base.


XI Trobada de vela llatina Port de Maó (diada de Sant Pere 2012)

La sortida a Maó que vàrem fer amb l’objectiu de gravar un documental pel programa “Thalassa” de TV3 ha estat un èxit. Vàrem coincidir amb  la celebració del dia de Sant Pere dels Amics de la Mar – Port de Maó.

El viatge d’anada, molt plàcid, va permetre gravar imatges de les activitats de navegació. A Fornells, vàrem desembarcar l’equip d’enregistrament per poder fer unes imatges des de terra. El vent ens va acompanyar en aquest intent i estem segurs que la navegada pel davant del far de Cavalleria va complir les millors previsions de l’equip de rodatge. L’acollida que ens varen fer els Amics de la Mar – Port de Maó i la navegada  pel port el matí del dissabte, va superar les expectatives. La tornada cap a  Badalona, amb vents de tramuntana força 7 i puntes de força 8, va posar de nou a prova la tripulació i les qualitats de navegabilitat del quetx.


El quetx va participar a la trobada Palamós – Terra de Mar 2012 

El quetx va participar a la 6ª edició del festival mariner «Palamós – Terra de Mar«, que es celebra a Palamós cada any pel mes de maig. El Ciutat Badalona va salpar de Badalona restant amarrat al costat del Museu de la Pesca de Palamós. El quetx es va poder visitar, al igual que altres vaixells.


El quetx va participar a la trobada d’embarcacions tradicionals «Escale a Sète«

El dimecres dia 4 d ‘abril a les 12 del migdia, el quetx Ciutat Badalona va salpar del port per participar en l’edició del 2012 de la Fête desTraditions Marítimes Escale a Sète.

Aquesta travessa fins a Sète va ser la primera i més llarga singladura que el quetx havia fet des de la seva arribada a Badalona. En els darrers mesos el vam anar preparant a consciència i en estreta col·laboració amb Marina de Badalona que, com armador la va fer possible.


L’Associació d’Amics del Quetx va rebre l’encàrrec de representar a la ciutat en aquesta  trobada, en la qual Catalunya va ser el país convidat d’honor, representat també pel pailebot Santa Eulàlia.

Podeu veure un video dins la secció  Videos

Aquí sota podeu veure unes imatges de la tripulació en plena formació a bord, amb roba nàutica que van estrenar amb el logo de l’AAqCB bordat.