NOTÍCIES del 2016


Pròximes activitats 

Benvolguts Navegants,

Enguany el quetx Ciutat de Badalona romandrà al varador del port de Badalona fins a mitjans de Febrer, i això permetrà sotmetre’l a una profunda revisió per garantir la seva seguretat i fer-hi millores. Amb tot, les activitats de l’Associació no s’aturen i us convidem a participar en totes les activitats que estem preparant, col·laborant també amb altres entitats de la ciutat vinculades a la mar i el nostre litoral. Destaquem les següents:

1.    La participació en la Marató de TV3 que enguany és dedicada a l’ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, que es realitzarà el 18 de desembre. Per aquest motiu us convidem també a participar en l’organització dels actes i activitats que realitzarem aquest dia (feu-nos arribar un correu si esteu interessats a participar).

2.   Així mateix, us recordem que el «Cantaquetx» manté els seus assajos i que una vegada més convida a tots els socis a participar-hi.

3.    També pensem recuperar les sessions de cinema marítim. Ja anunciarem calendari i programa.

4.    Us presentem també el segon cicle de conferències «ANAR A MAR» organitzat per l’Escola del Mar de Badalona i el Port de Badalona que començarà el 17 de Novembre on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar, us adjuntem programa.

Clicka sobre la imatge per veure la programació

5.    Estem preparant la participació del quetx a la segona edició de la Catalunya al Través que durant la Setmana Santa de l’abril del 2017 ens permetrà estrènyer els llaços d’amistat amb les viles de Palamós i St. Carles de la Ràpita. Com bé sabeu aquesta navegada la fem amb la participació de grumets d’instituts de Badalona. En els dies vinents iniciarem la campanya de captació de grumets. Ben aviat us trametrem el programa complet d’activitats amb les dates concretes. 

Xavier Font

President de la Junta Directiva de l’AAqCB


Assemblea anual de l’AAqCB

El divendres 30 de setembre, a les 18:30 hores en primera convocatòria i ales 19 hores en segona i última convocatòria, al local d’activitats nàutiques del Port de Badalona, es va convocar l’Assemblea anual de la nostra Associació.

Podeu veure i/o descarregar l’ordre del dia i l’estat de comptes que la Junta actual va sotmetre a l’aprovació dels socis:

Convocatòria Assemblea 2016
Convocatòria Assemblea 2016.pdf (71.03KB)
Estat de comptes 2016
Estat de comptes 2016.pdf (21.36KB)
Acta Assemblea 2015
Acta Assemblea 2015.pdf (287.99KB)

Badalona, la mar i el vi             

Amb l’entrada de Badalona a la DO Alella, no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat avui dia.

Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la confraria de Pescadors de Badalona, alhora que amb la seva presència ens trasllada un llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.

Tenint en compte que tots aquests valors que pot aportar la ciutat al relat general de la DO Alella han de prendre el relleu que mereixen i, també, s’han de reactivar dins l’imaginari col·lectiu de la ciutat. Marina de Badalona dóna suport a aquesta acció promoguda per la Sargantana Coop, en un intent de fer un pas endavant i organitzar aquesta acció gastronòmica per afavorir aquests actius econòmics i culturals. Les sortides complementen el programa que aviat es posarà en coneixement. Hi haurà degustació de vi blanc d’Alella Vinícola.             
             
Embarcament: A les 09:30 en el Moll de Capitania del Port de Badalona i previsió de tornada cap a les 10:45.             

Donatiu : 15 euros adults i 10 euros nens (fins 12 anys).
10% de descompte als socis de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat Badalona.
Places limitades a 24 persones.             
24 places disponibles.

Més informació al telèfon  93 464 2216

Apunteu-vos-hi!


III Trobada de velers tradicionals de Badalona

El pròxim dissabte 4 de juny se celebrarà la «III Trobada de velers tradicionals de Badalona», amb els següents actes i horaris:

  • 10.00 hores: Concentració dels velers tradicionals al moll de Capitania del Port de Badalona.
  • 11.30 a 13.30 hores: Navegació dels velers pel litoral badaloní.
  • 17.00 hores: Exhibició i visita a les embarcacions, conjuntament amb altres activitats.
  • 19.30 hores: Cremat i actuació del grup cantaire Cantaquetx. 

Fira Inicia’t 2016

La Fira de la nàutica de Badalona, amb tres anys ja de recorregut, és una proposta de dinamització nàutica, educacional i industrial del Port de Badalona en plena fase d’expansió. 

Aquest any l’esdeveniment adquireix un nou matís i passa a denominar-se «Inicia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis», amb un concepte totalment innovador al nostre país que té per objectiu atreure a un públic poc coneixedor del món nàutic amb la finalitat de captar nous aficionats així com futurs professionals del sector

Clicka sobre la imatge per a més informació

Xerrada amb Tom Cunliffe, el navegant que va portar el quetx des d’Anglaterra al Carib

Com sabeu, el «Ciutat Badalona» abans d’arribar a casa nostra va ser la llar de la família Allcard durant uns quants anys. La Clare i l’Edward el varen comprar al Carib, a l’illa d’Antigua, i la seva historia, des de la compra fins a arribar a casa nostra, està molt ben explicada al llibre «Rodamons de la mar». El que no teníem era el relat de com va anar a parar a Antigua i ara tenim l’oportunitat de saber-ho.

En Tom Cunliffe, la seva esposa Rosalind i en John Lovell varen fer la travessa de l’Atlàntic portant el vaixell des d’Anglaterra al Carib i ara s’han posat en contacte amb nosaltres. Hem preparat una trobada el dijous 31 de març a les 7 de la tarda al local d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona durant la qual ens explicaran com a principis dels anys 70, el «Ciutat Badalona», quan s’anomenava «Johanne», va deixar la seva activitat de cabotatge al Bàltic i va fer les primeres etapes de la seva carrera com a iot. En Tom ens explicarà com va ser aquesta transformació, a més de compartir amb nosaltres un munt d’anècdotes en relació amb el nostre vaixell.

Per conèixer millor de qui estem parlant, us convidem a visitar la página web d’en Tom www.tomcunliffe.com on queda clar que estem davant d’un navegant excepcional.

Perfil biogràfic d’en Tom Cunliffe (en anglès)

«Johanne» (Febrer 1970)

Si cliqueu damunt la imatge inferior, podreu veure una presentació de diapositives amb fotografies que en Tom Cunliffe va utilitzar durant la xerrada.

L’exposició va tenir una participació molt interesant. L’endemà, amb un clima típicament britànic i gens de vent, vàrem fer una sortida amb els tres convidats: en Tom, la seva esposa Rosalyn i en John Lowell. Durant la sortida en Tom va gravar el següent vídeo breu, que ha publicat també a la seva pàgina web.

També amb motiu d’aquesta exposició, en Wolf Peter Stockfleth, soci de l’AAqCB molt actiu en el món de la navegació, va escriure aquest article a la revista Naucher.


El quetx CB participa a l’Escala a Barcelona i posa rumb cap a l’Escale a Sète

El cap de setmana del 18-19-20 de març comença el conjunt de tres activitats de grans velers amb:

  • La inauguració el dia 18 a les 17:00 hores a l’escenari del  Moll de la Fusta de Barcelona de l’Escala a Barcelona.
  • Sortida el dia 20 al migdia de totes les naus amb destinació a Sèta.
  • Ruta de Santa Eulàlia i el festival Escale à Sète del dimarts 22 al dilluns de Pasqua 28.

En conjunt,  una gran festa de la mar en la qual el quetx Ciutat Badalona en serà protagonista. Clicant a la imatge podreu accedir al programa complet d’activitats de Barcelona.

Clica sobre la imatge per veure el programa

Com veureu en el programa, el diumenge 20 sortiran tots els vaixells del port de Barcelona iniciant la navegació cap a Sèta que podreu seguir des de la platja, i durant tota la ruta, per gentilesa de l’Agustí Arboles soci de l’AAqCB, també podreu seguir el viatge del quetx a la pàgina web següent:

Seguiment de la singladura del quetx CB

Aquest any a Sèta, amb motiu del 350 aniversari del port d’aquesta ciutat occitana, la tradicional cita bianual de l’Escala a Sète tindrà una gran rellevància. En aquesta edició Catalunya és país convidat. El quetx serà el vaixell insígnia de l’ambaixada catalana i la participació de la nostra associació (Cantaquetx, vaixell i tripulants) protagonista principal en els actes a celebrar dins de l’anomenat Village Catalan.

Coneix Escale à Sete
Escale à Sete 2016
PDF amb el Programa d’activitats previstes dins del Village Catalan a Sèta.

Serà un plaer si us apunteu a la festa a Barcelona i també a Sèta.


Cerimònia de graduació de la 8a Promoció de Tripulants

Convoquem pel pròxim dissabte 20 de febrer a les 18:00 hores la cerimònia de graduació de la 8a promoció de tripulants al local d’entitats del Port de Badalona.   

Com en ocasions anteriors, volem acompanyar aquesta graduació amb un contingut que sigui d’interès per tots els socis i en aquesta ocasió a més d’interessant serà un acte solidari. L’Oscar Camps, creador de l’ONG Proactiva Open Arms amb un equip de voluntaris estan totalment entregats a la tasca de salvar vides dels refugiats que volen arribar a Europa creuant des de Turquia a les illes de Lesbos i Chios.   

L’Oscar, compromès des dels inicis amb la nostra associació ha accedit a explicar-nos com viuen aquesta tragèdia des de la primera línia de foc.   

Durant l’acte i encara que sigui de manera simbòlica recollirem donatius per col·laborar en aquesta tasca. 

Us hi esperem a tots!


Curs «Posicionament del navegant a la mar»

En Peter Stockfleth, tripulant del quetx, navegant i profesor en diverses escoles ens ofereix la possibilitat de gaudir d’un taller que amb el títol de «Posicionament del navegant a la mar» ens ha d’introduir en els principis bàsics de la orientació, uns principis que amb l’adopció de les noves tecnologies de posicionament estem oblidant. 

Hem programat el taller en 4 sessions. Tres a l’aula i una quarta sessió pràctica que haurà de ser al matí per aprofitar el Sol com element de referencia per saber a on som. Les dates, horaris i el contingut de les 4 sessions són: 

 Més informació 

El curs és obert a tots els socis i us agrairem si ens confirmeu la vostra intenció de participar enviant un correu electrònic clicka aquí