NOTÍCIES del 2017 


Convocatòria d’Assemblea anual ordinària – Dissabte 2 de desembre, a les 19 h.
Convocatòria Assemblea anual ordinària
Convocatòria Assemblea anual ordinària 2017.pdf (85.72KB)

Convoquem l’assemblea anual ordinària que aquest any serà la 7a de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat Badalona. Aquest any la convoquem el dissabte 2 de desembre al Local d’activitats del Port de Badalona.   

Segons els nostres estatuts són facultats de l’assemblea les següents:  

  • a)     Aprovar, si escau, la gestió de l’òrgan de govern, el pressupost i els comptes anuals.
  • b)     Elegir i separar els membres de l’òrgan de govern
  • c)      Modificar els estatuts.
  • d)     Acordar la forma i l’import de les contribucions al finançament de l’associació o el pagament de les seves despeses, incloent-hi les aportacions al patrimoni de l’associació a les quals fa referència l’article 323-2 de la Llei del Codi Civil de Catalunya
  • e)     Acordar la transformació, la fusió, l’escissió o la dissolució de l’associació.
  • f)      Acordar l’ingrés i la baixa en federacions o confederacions
  • g)     Sol·licitar la declaració d’utilitat pública
  • h)     Aprovar el reglament de règim intern i les seves modificacions
  • i)       Acordar o ratificar la baixa disciplinària dels associats, si els estatuts estableixen aquesta sanció i no atribueixen aquesta funció a un altre òrgan
  • j)       Resoldre sobre les qüestions que no estiguin expressament atribuïdes a cap altre òrgan de l’associació

La relació de facultats que es fan en aquest article té un caràcter merament enunciatiu i no limita les atribucions de l’Assemblea General.  

Us hi esperem.   

Pere Alemany

President  

Junta Directiva de l’AAqCB


L’AAqCB present al Salò Nàutic 2017

Com en altres anys en l’edició d’enguany del Saló Nàutic Internacional de Barcelona que va obrir les portes de l’11 al 15 d’octubre, hi vàrem ser presents en cooperació amb les altres entitats federades a la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF).

L’objectiu d’aquest any va ser la promoció de les iniciatives de formació en navegació tradicional que estem duent a terme, i tinguérem instal·lat un simulador de navegació amb vela llatina, fent batejos de mar amb la barca La Peregrina, i comptàrem també amb un espai de dibuix de mar per als més menuts i el taller de cordilleria.

Aquest any vam recuperar l’espai d’activitats que havíem tingut anteriorment, La Taberna del Mar, en el que al marge de ser un espai obert de diàleg entre les diferents entitats, també si van programar els actes següents:

Dimecres 11Dijous 12Divendres 13Dissabte 14Diumenge 15
Matí
10 a 15 hores
Bateig de mar amb La PeregrinaActuació del Cantaquetx, cançó marinera i vermut.
A les 12 h.
Tarda
15 a 17 hores
Bateig de mar amb La PeregrinaBateig de mar amb La Peregrina
Taberna del Mar
 17 h.
Presentació del Patrimoni nàutic i navegació clàssica tradicional
EL MOLL D’ARENYS
Presentació del llibre RODAMONS DE LA MAR, de Clare Allcard (AAqCB)Conferència «La navegació fluvial a l’Ebre», a càrrec de Vicente García DelgadoPresentació del Patrimoni nàutic i navegació clàssica tradicional
EL MOLL D’ARENYS

Cerimònia d’homenatge a l’Edward Allcard 

El dissabte 12 d’agost, conjuntament amb Marina de Badalona vàrem organitzar una breu cerimònia d’homenatge a l’Edward Allcard. Una sortida amb el quetx davant la costa de Badalona. Hem editat un petit vídeo domèstic que hem fet arribar a la seva esposa Clare i que ara volem compartir amb tots vosaltres.


Edward Allcard ha mort el 20 de juliol de 2017
Descansi en pau

Sabem que hem perdut un referent no sols en l’experiència marinera, sinó també en l’amistat. D’aquells que hem tingut la sort de conèixer-lo, la nostra més entranyable admiració. A qui no ha tingut la oportunitat d’apropar-se a aquest llegendari mariner us enviem una referència breu

Edward Allcard amb la Clare, la seva parella, i en Marcel Mongay


IV Trobada de velers tradicionals al Port de Badalona

 Diumenge 18 de juny, convidats pel Ciutat Badalona com amfitrió, celebrarem la IV trobada de velers tradicionals.

VELERS PARTICIPANTS:

  • quetx Ciutat Badalona
  • Norena
  • Santa Eulàlia
  • Corb Mari
  • Sa Xicota
  • La Bruja
  • Pedaços
  • Astral

 PROGRAMA: 

10:00 h.Concentració al Port de Badalona
10:30 h.Esmorzar (embotits i pa amb tomàquet) – Reunió de patrons
11:30 – 13:30 h.Navegació conjunta pel litotal
14:00 h.Dinar de germanor (amanida i fideuà) – Cremat i sobretaula amb el grup Cantaquetx
17:00 h.Visita per al públic i activitats a les embarcacions – Salpada progressiva dels velers

Convocatòria d’Assemblea extraordinària – Dissabte 17 de juny – 19 h. 

El passat 18 de maig en Xavier Font va presentar formalment a la Junta de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat Badalona la seva renúncia com a president, la qual va ser acceptada.  

Analitzada la situació per part de la Junta actual vàrem acordar de convocar una assemblea extraordinària, dissabte 17 de juny a les 7 de la tarda en primera i única convocatòria al local d’entitats nàutiques del Port de Badalona, amb el següent ordre del dia: 

1.       Lectura i aprovació si cal de l’acta de l’assemblea anterior.  

2.       Remodelació de la Junta 

3.       Presentació d’un pla d’acció per als propers mesos 

4.       Incorporació de nous vocals

5.       Precs i preguntes

Confiem en poder-vos saludar a tots el 17 de juny.

Acta de la 6a Assemblea (2016)
Acta de la 6a Assemblea de socis (2016).pdf (241.71KB)

Participació del quetx a la IV Trobada de la Mar (L’Ametlla, 10 de juny de 2017)
Clicka sobre la imatge per veure el programa complet

Participació del quetx a la II Travessa «Catalunya al Través 2017»

El Museu Marítim de Barcelona, l’Associació Amics del quetx Ciutat Badalona, l’Associació Bricbarca i el Consorci El Far Barcelona organitzen la segona edició de la «Catalunya al Través», un esdeveniment de sail training únic a casa nostra i amb periodicitat bianual que, com en la seva primera edició del 2015, es celebrarà altra vegada durant les vacances de Setmana Santa del 2017, concretament del 8 al 16 d’abril.

La «Catalunya al Través» 2017 té per objectiu, una vegada més, acostar als joves de la nostra contrada l’experiència del sail training, que representa una activitat amb un gran component educatiu, adreçada principalment a la gent jove. Poc coneguda al nostre país, està molt estesa a la resta del món, especialment al nord d’Europa, on s’hi organitzen els esdeveniments de sail training més importants del món (Tall Ships Races).


La «Catalunya al Través» està adreçada a la gent jove de qualsevol sexe, condició econòmica i social, religió, nacionalitat, amb o sense experiència prèvia en navegació. Tindrà lloc per Setmana Santa del 2017 entre els ports de Palamós, Badalona i Sant
Carles de la Ràpita, fent uns dies d’estada en cada port, on els vaixells tindran les portes obertes al públic i on tant els grumets com el públic en general hi podran gaudir d’activitats diverses.

La travessa està dirigida als vaixells de vela, de qualsevol bandera i d’una eslora que permeti la navegació nocturna amb condicions de seguretat (en compliment de la normativa espanyola aplicable per a la zona de navegació 4), aparellats amb qualsevol tipus d’aparell (tradicional o modern), i amb com a mínim el 50% dels tripulants amb edat no superior als 25 anys (s’exclou d’aquest còmput la dotació professional o tripulació qualificada mínima requerida per al govern de l’embarcació).

Embarcacions emblemàtiques com el quetx Ciutat Badalona, el pailebot Santa Eulàlia o l’embarcació Sant Ramon hi seran presents.

Més informació amb l’estructura de la travessa
Travessa Catalunya al Través 2017.pdf (206.39KB)
Entitats col·laboradores:

Ports de la Generalitat, Marina Badalona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Ajuntament de Badalona, Sail Training International, STA España, Associació Amics del quetx Ciutat Badalona, Museu Marítim de Barcelona, Fòrum Marítim Català, Club Nàutic d’Arenys de Mar, Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, Federació Catalana de Vela, Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim Fluvial, Centre de Navegants Badalona.


Taller de primers auxilis a la mar

Dissabte 11 de març, a les 19 hores i dins la sala d’entitats, es va dur a terme un taller de primers auxilis a la mar impartit per la Mari Colomer amb la col·laboració d’en Xavi Fornés.

Vàrem tractar molts temes especialment interessants per a navegants, com ara:

  • actuacions davant d’un risc vital o de primers auxilis
  • com realitzar una consulta radiofònica
  • què tenim a la nostra farmaciola nàutica i com utilitzar-ho junt amb la guia de bord

Taller d’orientació i posicionament a la mar