NOTÍCIES del 2013


Presentació del llibre «Rodamóns de la mar«, de Clare Allcard.

JA PODEU ADQUIRIR EL LLIBRE “RODAMÓNS  DE LA MAR”, la versió catalana del llibre escrit per la Clare Allcard i traduït  al català per el nostre company Josep Estruch, que va veure la llum el dimecres 11 de desembre del 2013.

Als anys setanta, Clare Allcard i el  seu marit Edward van descobrir un veler mercant bàltic de vint-i-un metres  d’eslora encallat en una platja d’Antigua. El vaixell estava podrit i menjat  pels corcs, i van haver de treballar molt per substituir-ne els taulons fets  malbé, desinsectar-lo i apedaçar-ne les veles estripades. Clare, Edward, la  seva filla Katy i una tripulació sempre canviant, van arribar a viure  trenta-quatre anys a bord d’aquell vaixell, el ”Johanne Regina”.

A ”Rodamóns de la mar”, Clare Allcard  ens explica les aventures extraordinàries que hi van viure durant els primers  quatre anys i els viatges que hi van fer, del Carib a la Mediterrània, passant  per la mar Roja i l’oceà Índic, fins a l’Extrem Orient i el seu retorn a  Occident.

Ara, quaranta anys més tard, el ”Johanne Regina” és el “Ciutat Badalona”, propietat de Marina de Badalona  un vaixell escola que, gràcies a l’Associació Amics del Quetx, ajuda a difondre  els secrets de la navegació tradicional i a formar nous tripulants.


Participació del quetx a la Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

El quetx Ciutat Badalona va tornar al port de Badalona el passat 12 d’octubre, després de participar i classificar-se en tercer lloc a la 1ª etapa Barcelona – Toulon i en quart lloc a la 2ª etapa Toulon – La Spezia (entre els vaixells de la seva categoria, la classe B). Pel que fa referència a la classificació general, el quetx va aconseguir el lloc número 10 entre els 31 vaixells participants.

Juanjo Navarro i Jordi García, respectivament, van ser els capitans de les 2 etapes. I en Marcel Mongay ho va ser durant la singladura de retorn cap a Badalona. Van formar la tripulació un grup de joves voluntaris de 15 a 25 anys. 


I Concurs Fotogràfic del quetx

Fotografia de Sílvia Jordàn Teruel, guanyadora del I Concurs Fotogràfic:

Moment de l’entrega dels 3 primers premis en presència del Sr. Pere Alemany (President de l’AAqCB), Sr. Imanol Sanz (Gerent de Marina Badalona i el Sr. Roberto (en representació de Casanova Fotografia).